Fietstocht

Tegen de klok van één hadden zich 55 enthousiaste fietsers en een hond verzameld op het Friesland plein. Onder de bezielende leiding van Annie en Marjo werd de tocht aangevangen. De tocht liep van Koudum naar de Hylper hoek, via it Paters Rûntsje en It Heidenskip naar Workum. Van Workum fietsten we door naar Gaast en daar links een stuk langs de zeedijk. Halverwege Gaast en Workum moesten we het land in. Een heel smal pad met bruggetjes, waar er menig helpend handje nodig was om de fiets erover te krijgen, voerde ons naar de Merk in Workum. Hier werd bij Folkerts gepauzeerd met een bakje koffie en overheerlijk gebak.Dit was zeer welkom na dit eerste deel van de fietstocht.

Nadat iedereen zijn natje en droogje had genuttigd en ook de hond zijn bakje water leeg had werd de tweede helft van de tocht vol frisse moed hervat. Vanaf de Merk via de sluis en de Aldedyk richting Hindeloopen waar we ter hoogte van de molen weer de landerijen in gingen. We kwamen achter het station van Hindeloopen uit. Toen via de Madenlaan weer door het land, waarna we weer in Koudum arriveerden.

Al met al een zeer geslaagde en mooie fietstocht. Zelfs de weergoden waren ons na een paar dagen met regen goed gezind. We willen de organisatie Marjo Zwerver en Annie Merkus hartelijk bedanken voor de mooie middag en hopen dat we volgend jaar weer een beroep op hen mogen doen.

2714

2715

2716

2717

2718

2719

2720

2721

2722

2723

2724

2725

0 comments on “FietstochtAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.