Het eerste weekend zit erop!

De 54’ste feestweek van Koudum is afgelopen zaterdag weer feestelijk van start gegaan. Traditiegetrouw vindt de officiële opening plaats in de Finke waar jong en oud bijeen komen. Nij Libben was van de partij om een vrolijke noot te spelen, er was koffie/thee/limonade en cake voor iedereen en alle kinderen konden meewerken aan een vrolijk kunstwerk. De Finke werd voor even omgetoverd tot een heus circus, wat hebben we veel acrobatische kunstjes gezien! We danken circus Bloem voor de medewerking.


En dan was er ook nog de cupcakecup! Heel Holland bakt is weer begonnen op televisie, maar dit programma haalt het niet bij de creatieve, originele en smakelijke inbreng van de kinderen van Koudum. De vakkundige jury bestaand uit de Koudumers bakkers Wieke Bonna Broersma en Uilke de Vries hadden een flinke kluif om te komen tot een winnaar van de cupcakecup. Na veel ruiken, proeven en bewonderen zijn ze tot de conclusie gekomen dat Sanna en Marit Dijkstra de beste cupcakebakkers van Koudum zijn. Van harte gefeliciteerd met deze prijs!

Na al deze lekkere cupcakes en het smikkelen van de cake met slagroom werd het tijd om in actie te komen. Koudum staat bekend als een sportief dorp, vandaar dat er dit jaar de Beantsje run werd georganiseerd. De organisatie van de feestweek werd overdonderd door de vele enthousiaste kinderen die meededen aan de Beantsje kids run. Na een goede warming up door de bootcampleraar Hille Folkerts konden de kinderen van start. Wat een enthousiaste en sportieve kinderen hebben we in Koudum, natuurlijk had iedereen een medaille verdiend. Na de kidsrun konden ook de volwassenen van start, de keuze bestond uit 5 of 10 km. Het was heerlijk loopweer en onderweg werden de lopers voorzien van water en vele aanmoedigingen.
Tussen al het fanatieke hardlopen door was er ook nog gelegenheid om naar de molendag in Koudum te gaan. Hier was het shantykoor weer van de partij, spelletjes voor de kinderen en pannenkoeken voor alle liefhebbers.

En dan mag uiteraard aan het einde van deze eerste feestweekdag de NOTB niet ontbreken. Dit jaar met als thema ‘Pop maar krachtig’. Op een stevig stukje muziek konden de voetjes van de vloer. Dit ging door tot in de late uurtjes!!

De echte bikkels stonden op zondag weer paraat om mee te doen aan het waterspektakel. Zes teams van diehards stonden aan de start van de waterspellen in en rondom de haven. Het weer zat niet helemaal mee en de eerste plons in het water was best even slikken, maar tussen het bibberen van de kou door was er veel plezier! Drie teams haalden het finishspel waarbij de teams op eigen kracht met een rubberbootje de haven rond moesten varen. De uiteindelijke winnaars waren het team van de ZWBB. Bij Spoorzicht stond het bier koud en de hamburgers gereed om samen met een leuk stukje muziek er nog een gezellige avond van te maken.

Na een geslaagd en bomvol eerste feestweekweekend maken we ons op voor de rest van de week! Graag tot ziens bij een andere activiteit in de feestweek, kijk in de feestkrant of op onze website voor een actueel overzicht van de activiteiten.

0 comments on “Het eerste weekend zit erop!Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.