Zaterdag & zondag: een fantastisch begin!

Zaterdag 8 september was het dan eindelijk weer zover: feestweek Koudum! ’s Ochtends begon het feest bij de Finke. Hier presenteerden we een heerlijk ontbijt voor geheel Koudum met verse broodjes van Bakkerij de Vries en heerlijke koffie verzorgd door de Klink. Helaas waren er niet veel mensen uit Koudum die kwamen ontbijten naast de zeer enthousiaste bewoners van de Finke.

Na een welkomstwoordje van onze voorzitter begon Nij Libben te spelen. Bewoners van de Finke genoten zichtbaar van dit muzikale spektakel. Na deze feestelijke opening starten we met de Oud Koudumer Ontbijtspelen. De kinderen gingen enthousiast aan de slag met deze spelletjes van vroeger. Maar niet alleen de kinderen, ook de bewoners gingen aan de slag. Bijna met één-op één begeleiding van de feestcommissie genoten ze van de spelletjes.

Bekijk alle foto’s van de opening van de feestweek hier.

Na de spelletjes gingen we meteen door naar de Beantsjerun. Boog opzetten, de vrijwillige verkeersregelaars te plek zetten en de inschrijving kan geopend worden! We starten met een warming up van de kidsrun, die daarna vol energie de 1200m gingen rennen. Toppertjes zijn het!

 

Eventjes later starten de volwassenen met de 5 en 10 kilometer. Eén verkeersregelaar had de slaap nog niet helemaal uit, dus er ging eventjes iets mis, maar dat was alweer snel opgelost! Het was mooi weer, een leuke route. Geslaagd volgens de renners, en ook volgens ons! Bekijk alle foto’s van de Beantsjerun hier.

Een geslaagde dag! Op naar de avond, waar de Night of the Beantsjes staat te wachten. We toverden onszelf om in gala en gingen op naar de grootste kroeg van Koudum en omstreken! Wat was het weer een ouderwetse gezellige avond!

De foto’s van Night of the Beantsjes worden later nog geüpload.

Op zondag was het eindelijk zo ver: Tobbedansen! Wij hadden er heel erg zin in en hoopten op veel publiek! Het was fantastisch! Een aantal zelf gemaakte tobbes gingen van start en een aantal profiteurs (van de bouwers) ook. Twee keer gingen ze van de schans. De een nogal wat sneller dan de ander, maar niet met minder plezier!

Natuurlijk was er een terechte winnaar, met al een voorspelbare naam: “snel naar de bel” was ook het snelst. Van harte gefeliciteerd! Pieter Hoekstra en zijn team gingen naar huis met de originaliteitsprijs.

Na het Tobbedansen zette de gezelligheid zich voort bij Spoorzicht. Een klein probleempje met de band, maar dat was weer snel opgelost. Weer een avond voor in de boeken! Op naar de maandag!

Alle foto’s van het Tobbedansen kun je hier bekijken.

 

 

0 comments on “Zaterdag & zondag: een fantastisch begin!Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.