Vrijdag: zeskamp en het matinee!

Geen optocht dit jaar, maar wel een spectaculaire zeskamp! We waren volgeboekt, met zelfs 2 teams op reserve, dat beloofde dus veel gezelligheid. Donderdagavond zijn de eerste spellen al klaar gezet en op vrijdagochtend nog even de puntjes op de i. Rond half 10 melden de eerste teams zich bij de leiding. Het kan beginnen!

Dit jaar de splintergames, met alle spelletjes in het thema van “hout”. Na een uur spelletjes doen waren de eersten al kapot. Het was enigszins wel een beetje fris, maar even op karakter. We hadden nog een hele leuke verrassing voor elk team, het eindspel! Dit jaar hebben we van het beachvolleybaltoernooi een marmottenbak gemaakt met vele hindernissen, daar kon iedereen zich nog maar even mooi in uitleven. Brilletje op, rondje draaien en kruipen maar. Op zoek naar het gat met de meeste punten. Klik hier voor alle foto’s van de zeskamp: Splintergames.

Uiteindelijk ging It Achterhus er met de winst vandoor. Een prachtige bokaal en voor iedereen een pincet! Als tweede werden de Wettips en als derde de freonen fan it Achterhus. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Na de zeskamp begon meteen het matinee natuurlijk! En sinds jaren zonder Chinees.. Het was altijd een gemakkelijk en populair gerecht voor tijdens het matinee, maar helaas. Dit jaar moesten we wat anders verzinnen. Gelukkig hebben we genoeg andere ondernemers in Koudum en daarom hebben we Slagerij M. de Boer gevraagd om wat lekkers te maken. Er was keuze uit een heerlijk broodje pulled pork of broodje worst. We zagen velen smullen.

Natuurlijk was onze vaste huisvriend van het matinee er ook weer: Sipke de Boer! De klassiekers kwamen voorbij, polonaises werden ingezet en er werd zelfs geroeid. Gezellig! Ook zijn alle prijsuitreikingen tijdens het matinee gebeurd. Door Dorpsbelangen is Beantsje fan ’t ier uitgereikt aan Uilke de Vries. Van harte gefeliciteerd! Daarna zijn de buurtversiering prijzen uitgereikt. Sinds vorig jaar hebben we de publieksprijs voor de buurten in het leven geroepen. Er werden meer briefjes ingeleverd dan vorig jaar, maar nog steeds niet heel overtuigend. De Beukenlaan ging er met de publieksprijs vandoor.

De juryprijzen voor de buurtversiering werd ook nog verdeeld. De Vermaningsweg ging er met de eerste plek vandoor! Ook van harte!

Na het matinee in de Klink barstte het feest nog los in de King, het leek even of ging iedereen een snackje halen. Om 18.00 uur startte de aftermatinee bij Tarantella. Het was weer een zeer gezellige dag!!

0 comments on “Vrijdag: zeskamp en het matinee!Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.