Dinsdag 10 september: zonnige fietstocht en spannende bingo!

Op dinsdag hopen we altijd op mooi weer, want dan staat de fietstocht op de planning. Sietze en Antje Talsma zetten altijd weer een mooie route voor ons uit dus daar willen we dan ook graag gebruik van maken. Maar geen zorgen hoor, deze keer. Het zonnetje schijnt en het is niet te koud en niet te warm. Dat bleek ook wel, want er hebben 51 fietsers zich gemeld op het Centrium. Daar komen wij dan nog bij op en zo gingen we 53 fietsen op pad.

De tocht bracht ons door Oudega, naar Ypecolsgea en Waterloo om zo weer bij Balk uit te komen. Daar kwam Badmeester Keimpe inzicht en iedereen dacht: het is wel tijd voor een bakje! Dat vonden wij ook, maar helaas was Badmeester Keimpe dicht en stonden er al 53 kopjes klaar bij Teernstra. Daar hebben we heerlijk genoten van koffie en een royaal stuk gebak. De tocht ging weer verder, door het bos naar Harich en zo via Kolderwolde weer terug naar Koudum. Het was weer een supertocht!

’s Avonds begint bij vele Koudumers de spanning al te stijgen, want de grote BINGO staat op het programma. Altijd drukbezocht en een groot succes! Voor het eerst maakten wij de hoofdprijs ’s middags al bekend, een stedentrip naar een stad naar keuze voor 2 personen. Inclusief vlucht en hotel! Wat ’n fantastische prijs. En dat was ook te merken, we hebben weer een record aantal superronde kaartjes verkocht. Super!

En bij de laatste volle kaart, om deze fantastische prijs te winnen, hadden we een bijzonder tafereel. Vijf bingo’s! Vijf! Al snel bleek er één foute bingo bij te zitten, maar de overige vier waren goed. Tijd om stokjes te trekken, wie trekt de kortste? Jelly Fekkes trok voor haar moeder niet aan het kortste eind, maar aan het kortste stokje! Dat betekent dat ze de hoofdprijs had gewonnen! Wat ’n vreugde!

Daarnaast hadden we dit jaar ook een special guest: Annie. Annie hielp Feikje en Wiebe met de prijzen te showen en uit te delen. Vertel eens, wat vonden jullie van Annie?

0 comments on “Dinsdag 10 september: zonnige fietstocht en spannende bingo!Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.