Uitslag buurtversiering / buurtpuzzel én publieksprijs 2019

Sinds een paar jaar zijn we bezig om weer wat meer aandacht te vestigen op de buurtversiering. Door de buurtversiering weet je dat het feestweek is en het geeft Koudum veel sfeer en gezelligheid. Dat willen we natuurlijk graag zo houden!

Drie jaar terug hebben we de buurtpuzzel in het leven geblazen én de publieksprijs. Deze nieuwe dingen hebben gezorgd voor meer mensen die langs de buurtversiering fietsen of ook echt een mening vormen over de buurtversiering om een stem uit te brengen voor de publieksprijs.

Uitslag jury

Dit jaar hebben we het juryrapport een beetje aangepast, omdat we meer feedback van de jury willen hebben. Alle straten een plekje geven is bijna onmogelijk, dus willen we graag een top 5 waar ze dan ook iets over vertellen. Als extra heeft de fanatieke jury van dit jaar wat algemene tips voor het hele dorp gegeven.

Algemene tips

De jury zegt: Leuk dat er zoveel te zien is in het dorp. Dit wordt nog leuker wanneer:

  • Verlichting overal aan is, en het ook doet.
  • De vlag uithangen is wel heel feestelijk. Kleuren qua vlaggen en overige versiering was vaak heel leuk én goed op elkaar afgestemd!
  • Probeer lege plekken op te vullen.
  • Presenteer je straat bij entree.
  • En: heb vooral veel plezier met elkaar!

Top 5

5. Beukenlaan
Het is één geheel, passende kleuren zowel vlaggen. De verlichting is origineel en goed uitgewerkt. Het is een passend thema bij de straatnaam, netjes verzorgd. Een tip: afwerking van het bord ‘waar komt de naam vandaan’.

4. De Morrakant (Doerebout)
Origineel, verzorgd en een passend geheel. Passend bij vandaag de dag, knipoog naar de omgeving. Welkomstbord doet het altijd goed, erg verzorgd. Verlichting zou een mooie aanvulling zijn.

3. Buurtvereniging Boppeslach
Iedere vlinder is anders en uniek, maar toch samen één geheel. Verlichting past er mooi bij. Het is origineel gemaakt, maar het vormt geen verhaal. Thema ais helemaal doorgevoerd, ook met kleine vlinders in de tuinen en overal bloemen op de paal.

2. Vermaningsweg
Vette knipoog naar straatnaam. Je knippert met je ogen en je hebt overal weer wat anders te zien/ leren. Het is netjes afgewerkt, humor en ook het welkomstbord is goed.

1. Gerben Ypmastraat – Kabouters
De hele straat is een verhaal, je stapt het verhaal binnen en is compleet afgewerkt. Elke tuin heeft zijn eigen tafereel. Verlichting is leuk gedaan, maar het boek ook verlichten geven we als tip mee. Wat we graag de volgende keer willen zien, is het einde van het verhaal ;-).

Aanmoedigingsprijs: Jac. v/d Waeyenstraat
Wij hoorden dat jullie een vrij nieuwe buurt zijn die jaren geen versiering hebben gehad, maar nu wel weer. Het is een leuk thema en er is nu een goede start gemaakt. Ieder bord is anders, maak er één geheel van. Ook leuk om de borden te gaan verlichten. Succes!

Uitslag Buurtpuzzel

Dit jaar kon je weer op zoek naar letters in het hele dorp. Deze hebben we net voordat de feestweek begon opgehangen. Zo kwam je langs verschillende buurten. De goede oplossing was: “Een week vol feest en plezier!” Er zijn weer genoeg goede oplossingen binnen gekomen, maar er kan er maar één de winnaar zijn: Nynke Stellingwerf, van harte jij hebt een leuke prijs gewonnen met de buurtpuzzel.

Uitslag Publieksprijs

Vorig jaar ging de Beukenlaan er met de publieksprijs vandoor. Toen ik de vlag ophaalde zeiden ze al: Je kan ‘m hier beter laten liggen. En dat had ook gekund. Dit jaar won wederom Beukenlaan de publieksprijs voor de buurtversiering! Gefeliciteerd!

0 comments on “Uitslag buurtversiering / buurtpuzzel én publieksprijs 2019Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.